Wat Is The Time Now?

Quotation of the Day

[Love Him So Much~]

Daisypath Anniversary Years PicDaisypath Anniversary Years Ticker

Sunday, February 16, 2014

[Kenangan....]

apa ke hal plak dengan tajuk post this time kan?
yep ada kaitan... why?

today 16 Feb 2014, yes mungkin takde apa yang penting pun coz anniversary bulan 3... oooppsssss hari nie birthday En Husband.. yep xde kena mengena dengan En Husband pun...

eh eh.. dah lama xmenulis, tetiba update status with anniversary, En Husband???

erk erk... this year would be our 4th anniversary... we got married in 2010... later la citer pasal dari bujang ke married ahaks..

kenangan... hurm... a year ago, berjaya tubuhkan @ buat satu group di FB untuk kelab kereta... yes 16 Feb 2013... itulah our first TT untuk kenal semua ahli selepas buat group di FB, semua main kenal di alam maya je... and i'm one of the admin dalam kelab tu... mungkin ada salah silapnya juga coz pemilihan semua ahli jawatankuasa tertinggi masa tu semua buat dalam FB je, xde jumpa jumpa semua... and masa tu i was the secretary untuk kelab terbabit... so pepaham la bila jadi secretary nie, banyak la keje nak buat...

masa tu admin ada la dalam 9orang kot... time tu dah rasa pelik dah... kenapa perlu admin sampai 9orang kan... tapi buat senyap je... makin lama makin ramai yang berminat nak join our kelab.. founder siap buat fanpage, supaya senang kalau ada yang berminat nak join... so dari situlah bermulanya...

1) punya la ramai yang nak join our kelab, tapi hanya me & bendahari sahaja yang dok tengok fanpage/ request nak join our club.. can u imagine that? dah admin lain p mana semua? yang lagi 6/7 orang tu..
2) so terkontang kanting la kami berdua dok PM cara pembayaran la, camne nak join la, bla bla bla... padahal semua tu xperlu kami buat kot, admin lain boleh monitor kan... hanya inform yang mana berminat nak join tu camne cara, bayaran kat sape, dah setel... itupun xboleh nak buat ke?
3) rasa dah berbuih dah cakap kat "So Called The President"... pepaham la ada bracket tu... supaya minta admin lain bantu s/u & bendahari that time... ingat kami nie tak kerja, nak hadap kerja kelab 24hrs, yang lain kerja la eh? semua pun kerja la, sesama buat kerja la... bukan ada gaji pun... tapi TAKDE PERUBAHAN OK!!! yes, takde perubahan... siyes masa tu dah nampak So Called The President takde ciri seorang president yang boleh didik admin lain, apatah lagi anak buah...
4) pastu sikap So Called The President, nak buat apa2 main PLUG FROM THE AIR, langsung takde meeting ke apa... hamboih... cuba la discuss dulu, boleh ke x nak buat semua tu... ini x, main petik from the air... haaa untuk event nie, ko jadi PIC bla bla bla.. wadehek...
5) last2, saya resign from s/u coz fed-up sangat dengan So Called The President yang langsung xboleh pakai... ahli semua mungkin xnampak the back door, but semua admin nampak... consider that aku ada anak kecil kat umah, xcukup tangan rasa nak buat keje kelab je sampai anak pun terabai... padahal ada je lagi yang bujang, tetap nak suruh yang ada anak nie jadi s/u... haaa hambik ko... tapi masih maintain sebagai admin kelab...monitor sahaja, xperlu uruskan pendaftaran ahli baru lagi...
6) it's all started on 1 Dec 2013, our first mega TT... siyesly untuk mega TT, antara semua admin LANGSUNG TAKDE MEETING... dari segi program flow, konvoi, sape marshall, sape incharge game... nothing... woooo time dah rasa this is going to be a disaster la... xpayah la citer pada hari mega TT tu, kucar kacir beb, siyes kesian kepada ahli yang bawa famili, yang ada anak kecil semua... can u imagine that, tempat tu dah la buat kat gazebo sahaja, surau takde... dah kalau yang mak mak anak masih nyusu, nak kasi kat mana??? pastu pompuan semua nak solat kt mana??? dengan nak ke tempat event kena naik tram, berserongkol semua dengan barang angkut naik tram... dah la sampai lewat ke tempat event, sorang admin pun takde standby, dah jadi macam anak ayam hilang mak dah masa tu... before konvoi ke tempat event, boleh agak x, kereta about 60cars, TAKDE MARSHALL... sebaik la kami nie join kelab lain juga and jadi marshall pun, so berangan sendiri jadi marshall... kat tempat check point before konvoi, ada ahli sesama sendiri eksiden... sedih kot, kereta baru lagi weiii... coz takde marshall and briefing untuk konvoi... pastu the So Called The President dengan selamba badak je, buat tatao, pecut p ke tempat event... so semua gerak sendiri sendiri la ke tempat event... yes memang ada polis escort but marshall kelab ada la... dah la terputus... group yang tertinggal tu, kete paling depan aku... bawa la anak2 kat belakang nie ke tempat event... admin lain ntah kemana dah... nampak kan?
7) habis event, sesi post mortem... so ahli dibenarkan komen apa yang mereka nampak kureng..even admin also... and yes i did, esp pasal surau & kenapa perlu naik tram... and u know what, becoz of that, So Called The President punya lah melenting, cakap aku xhormat admin lain... yes memang betul... kalau betul ko seorang President, ko patut buat meeting dulu dengan semua admin untuk event nie, tapi takde pun... imagine that, buat game pun cam ala kadar coz semua dah penat... main haaa lawan itu, lawan ini... dah habis...
8) sejak tu la aku dah tawar hati nak dok dalam kelab nie... itu baru komen sedikit tu, belum lagi hentam kaw kaw punya... and So Called The President nie, cam pilih bulu sikit... kalau dia suka orang tu, dia buat baik la... kalau x, mampus kata ko!!! and bukan aku sahaja yang perasan mengenai hal tu, ahli yang lama join also ada... tapi dorang xberani nak bersuara, kang kena pecat kang...

so aku dah buat keputusan, today, genap setahun, aku nak keluar dari kelab tu... cukup la berada di bawah pemerintahan So Called The President tu... harapnya moga dia berubah...

itulah cerita tajuk post kali nie... kenangan~ kenangan coz mengenali ahli yang hanya mempuyai kereta yang sama sahaja... berkongsi idea apa masalah kereta, macam mana nak jaga kereta, macam mana nak mod kereta...

Nissan Almera Club Malaysia (NACM), good luck to all admin... moga kelab nie xberkubur... 

p/s: sedih tetap ada kerana terpaksa tinggalkan kelab nie..

Thursday, May 28, 2009

kelam kabut siapkn drawing tp sempat g USHA brother courier tu~

mst tertanya2,de pe dgn tajuk posting dis time?wahahaha last tuesday la, 26/05/2009...ptg tu aku n ros tgh dok print drawing as-built dwg Mydin...skali miss Tew dtg n tny,da siap lom coz?org courier tu da dtg nk amik da....

so agak kelam kabut la siapkn dwg tu...cecece igt tua la...skali perghhh encem gak brother tu...
siap dtg kt meja kitorg g,dok tgu kitorg siapkn dwg tu...baiknyer abg encem neh...siap melawak dgn kitorg g..."haaa lau nk + 1 dwg g xpela,+ jela....abg sanggup tgu" cecece de makna tu :P:P

jwb la balik "ai abg,baik perli nampak?kot ye nk perli pn,jgn la perli cmtu...taw la kitorg da drag ms abg dok tgu kitorg siapkn dwg tu" sebaik dia sporting wahahaha...

tp silapnya?dia xbukak spec dia...lau buka mao cair kot hikhikhik... (satg de org parang aku tatao na)...last2,bila siap sume,da siap susun n cek skali...wrap...skali abg tu ckp "xpe,nnt abg kemaskn ckit balut tu...kasi kuat ckit balut tu" waaa so nice~

lepas jerk dia blah,end up aku n ros terbahak2 gelak coz?terigt balik pasal tu...

Wednesday, May 27, 2009

full of pressure~

nape dgn tajuk di ats?coz the past 2 weeks,it's been the hardest week la for me...why?
1) keje yg bukan aku buat tp end up aku gak yg kene marah coz mnde tu xsiap...walhal kira da cukup baik aku nk tlg gak "dia" buat mnde tu...
2) segala mnde nk letak ats pale aku sorg...itu ini pape hal "azlina...neh nk kene setel...nk kene siap"...even aku da suh org berkenan buat keje dia tp xsiap2 gak how?xkn nk aku dok melanguk kt meja sorg2,tgk dorg buat keje @ x?abeh,keje aku sape nk buat?
3) aku bertegas ckit ckp aku nk marah....but then bila aku ckp berlembut keje xjln...so how?is there any other way for me to talk with them?
4) bila bnyk keje haaa mula la merungut...lau kita concetrate ngadap keje tu TANPA asik dok merungut n bla bla bla...konpem leh siap kn?aku yg bnyk keje pn tetap cool jerk,maintain jerk buat keje,biar balik smpi kol 10mlm,xleh claim OT g,xde pn nk ngomen @ merungut...plg x pn,balik umh,selesa2 then call abg,stori mori dgn dia...normal la kn,cite wat happen today...

so when all combined together,end up aku nangis sorg2,even kt ofis skali pn.....xpn lepas tensi by cite dgn abg...sebaik la de bf yg penyabar n phm...

smpi satu tahap....aku demam coz?bnyk sgt keje,xcukup tdo,penat,pressure g....even demam2 skali pn,aku tetap gak dtg ofis,walhal dat day aku cuti coz?xmo keje aku sangkut...

nape sume org xleh nk buat keje accordingly?bukan susah pn....lau kita taw how to organise ourself,4sure leh jln keje kn?

latest cite....got an interview @ maxlane sdn bhd...manufacturer company,based on kota damansara...lau de rezki dpt la kn?doa2kn la...insyaAllah...

rite now,plan on nk amik kete...in my mind nk amik kete mcm abg,Myvi SE but black kaler tp gaji lak xlepas...lau la leh buat 2nama,for sure lepas....so mybe amik myvi biasa jela kot...xpn amik yg 2nd hand dlu then bila da de gaji lebey ckit tuko kn kn?